Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Vijf simpele vragen voor virologen

Prijs: Gratis

67 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Nieuw

Vijf simpele vragen voor virologen

https://drtomcowan.com/blogs/blog/five-simple-questions-for-virologists
Door Tom Cowan op 13 oktober 2022
Hallo allemaal. Bijna drie jaar na het 'grote virusdebat' wachten we nog steeds op antwoorden op vragen die we hebben voor virologen. Ik dacht dat dit een goed moment zou zijn om de vijf meest fundamentele onbeantwoorde vragen op één plek naar voren te brengen, in de hoop dat elke viroloog met antwoorden zal antwoorden. Ik deel hun antwoorden graag met mijn publiek.
Vraag één: Wanneer we proberen het bestaan van een 'ding' te bewijzen, volgen we bepaalde procedures. Eerst definiëren we het ding waarnaar we op zoek zijn, dan gaan we naar de natuurlijke habitat van dat ding en proberen het te vinden. Als we het vinden en we isoleren het (dat wil zeggen, scheiden het van zijn omgeving zodat we het in pure vorm hebben), stelt deze stap ons in staat om erachter te komen waaruit het ding is samengesteld en wat het doet. Het werkt heel goed met bomen, kikkers, bacteriën en zelfs nanodeeltjes.
Kunt u ons een referentie geven waarin deze stap is uitgevoerd voor een pathogeen virus, en, als deze referentie niet bestaat, uitleggen waarom niet? 
Vraag twee: Virologen beweren dat het experiment met de "virale cultuur" het bestaan van het virus aantoont. In dat experiment wordt een ongezuiverd monster genomen van een zieke en gemengd met foetaal runderserum, giftige antibiotica en een verhongeringsmedium. Het wordt vervolgens geënt op een sterk ingeteelde celcultuur, wat resulteert in de afbraak van de cellen (het zogenaamde "cytopathische effect", CPE). Dit proces wordt "isolatie" van het virus genoemd.
Kunt u aangeven wat de term "isolatie" voor u betekent en of u het ermee eens bent dat het bovenstaande proces een wetenschappelijk onderbouwde isolatieprocedure is?
Vraag drie: De wetenschappelijke methode in de kern betekent het kiezen van een onafhankelijke variabele (dat wat je wilt bestuderen) en een afhankelijke variabele (het effect dat deze onafhankelijke variabele veroorzaakt). Volgens deze algemeen aanvaarde definitie van de wetenschappelijke methode zou men het virus moeten isoleren en testen en alleen het virus als de onafhankelijke variabele. Een goed experiment zou dus zijn om een zuiver virus te isoleren van een zieke persoon waarvan je beweert dat hij ziek is gemaakt met dit virus en dit en alleen dit virus op de celcultuur te inoculeren en te kijken of het de CPE veroorzaakt. Dan zou men natuurlijk een controle-experiment uitvoeren: de identieke stappen zouden worden genomen, behalve dat er geen virus aan de kweek zou worden toegevoegd.
Kunt u ons wijzen op een onderzoek waarin dit duidelijke experiment is gedaan? Als het niet bestaat, leg dan uit waarom. Als de reden is dat je het gezuiverde virus niet kunt vinden in de vloeistof van een zieke plant, dier of mens, ben je dan bereid te erkennen dat het enige experiment dat je zou kunnen doen om het bestaan van deze virussen te bewijzen gewoon niet kan? klaar zijn? Als u het ermee eens bent dat dit experiment niet kan worden uitgevoerd, kunt u ons dan verwijzen naar een document dat laat zien hoe een "virale cultuur" experimenteel wordt gevalideerd met de juiste controles bij elke stap van het experiment? 
Vraag vier: Doktoren en wetenschappers beweren vaak dat elk hoekje en gaatje van ons lichaam wemelt van virussen. Deze virussen, zo wordt beweerd, vormen samen wat een 'virome' wordt genoemd. Sommigen beweren dat er 10 tot het 48e aantal virussen in ons lichaam zijn.
Als dit waar is, waarom is het enige virus dat 'groeit' het virus waarnaar u op zoek bent, namelijk SARS-CoV-2, wanneer u ongezuiverde longmonsters op celculturen ent, die vermoedelijk miljarden van deze virussen bevatten? Waarom worden deze andere virussen niet gezien, gefotografeerd en gevonden in de afgebroken celcultuur?
Vraag vijf: Kun je tot slot nog andere voorbeelden geven van 'dingen' waarvan wordt beweerd dat ze alleen bestaan door het vinden van stukjes van dat ding? Voor alle duidelijkheid, als er geen gegevens zijn van een gezuiverd virus zoals SARS-CoV-2, met welke logica of wetenschappelijke principes kan iemand dan beweren te bewijzen dat een onderdeel, zoals een antigeen of genoom, van dat "ding" is gekomen?
Al het beste,
Tom

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
3 maanden actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Amsterdam
(Noord-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)