Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Alternerende matras Pulsair Choice Matras

Prijs: € 750,-

1.059 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt

 

 Alternerende Matras.  Alternerend Pulsair Quattro systeem dat werkt volgens het concept van de Quattro therapie. Dit zorgt voor een sterk verhoogd ligcomfort en voorkomt het vormen van doorligwonden. Het is tevens geschikt als hulpmiddel tijdens het helingsproces van een opgelopen decubitus.


Productomschrijving PULSAIR QUATTRO


Matrasvervangend systeem, bestaande uit matras en pomp


L = 1950 mm – B = 880 mm – D = 180 mm

 

Alternerende cyclus: 1 op 4.

Luchtslangen worden aan pomp bevestigd volgens een veilige push & turn methode.

Onderhoudsvriendelijke, brandwerende en bi-elastische hoes. Wasbaar op 71°C.

Volautomatische gewichtsregeling. U dient het gewicht dus niet zelf in te stellen.

Voorzien van een ‘comfort controle’ optie waarbij de gebruiker mee de hardheid van de matras kan bepalen teneinde het ligcomfort te maximaliseren.

Ophanghaken met beschermende antislip-laag.

Deze nieuwste generatie matrasvervangende systemen heeft geen onderliggende koudschuim-laag meer. Naast hygiënische redenen zijn er een aantal andere redenen die bijgedragen hebben tot deze verbetering.

Een eerste reden heeft te maken met (ziekenhuis)hygiëne. Wanneer er scheurtjes zijn in de hoes (vb. kleine incisie met schaarpunt of mes), is er gevaar voor insijpeling. Schuimlagen laten zich moeilijk wassen en desinfecteren. In de praktijk gebeurt dat nauwelijks. PRS Medical wil het microklimaat binnen het matraskader onder controle houden. Ze volgt het advies van de Hoge Gezondheidsraad en behandelt haar matrassen als medisch linnen. Dit resulteert in een thermische wasprocedure waarop we in een apart schrijven dieper ingaan.

 Door haar degelijke constructie (pomphuis met twee hamers in aparte kamers) zijn de pompen fluisterstil in vergelijking met de meeste andere systemen.

Bovendien werken de pompen ergonomisch verantwoord aangezien ze geen stroom afnemen wanneer niet nodig.

Max. gewicht: 200 kg. Geen minimum gewicht vereist.

CE-gecertifieerd

Transportautonomie: 12u

Geïntegreerde CPR in matrassenkader

Cellen volgens ODS cell design.

Dit zorgt voor een optimale interne celdruk voor de verschillende lichaamsgewichten en –vormen en zorgt bijgevolg voor een automatische aanpassing aan de BMI van de patiënt. De cellen in het midden zijn smaller dan aan de buitenkant. Hierdoor hebben de cellen een ingebouwde gedifferentieerde druk waarbij kleinere, lichtere patiënten op het zachtere centrale gedeelte worden ondersteund en de grotere, zwaardere patiënten op de stevigere buitenkanten. Deze celopbouw verstevigt het gevoel van veiligheid, waarbij het onrustige gevoel bij verwarde patiënten kan afnemen.

Uitgerust met TISSUE-gard luchtceltechnologie.

Dit houdt in dat de luchtcel voorzien is van een geplooid oppervlak (over-dimensionering), wat tot 15% extra steun biedt. Hierdoor ontstaat er geen zijdelingse spanning in het oppervlak van de matras. Dit resulteert in verminderde druk, minimale schuifkracht en frictie en maakt het voorzien van een hielzone overbodig.

De systemen zijn uitgerust met audiovisuele waarschuwingssignalen die duidelijk afleesbaar zijn op de display (o.a. melding van ‘lage druk’, ‘stroomonderbreking’, ‘cyclus-fout’,…

De pompen zijn voorzien van eenvoudig vervangbare vilt-filter.

Cyclustijd: 15 minuten. Concreet betekent dit dat na elke 3 min. 45 sec een andere zone wordt ontlast.

 

Pulsair Quattro:

 Diepere cellen laten ook zwaardere patiënten effectief toe om comfortabel te blijven liggen. Sommige matrasvervangende systemen zijn in wezen immers veredelde oplegsystemen met een ingewerkte schuimlaag. De cellen zijn dan bijna even diep (lees: ondiep) als de cellen van een normaal oplegsysteem. Dit heeft tot gevolg dat gebruikers van 120 kg of meer (te) diep inzinken, wat in

 theorie effect kan hebben op de therapie en zeker op het comfort.

 

Reageer nu!

Contact-informatie

Berdal ( Bedrijf )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Antwerpen
(Antwerpen, Belgi├ź)
Tel: **********

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)