Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Melk is NIET de witte motor!

Prijs: Niet van toepassing

2.423 keer bekeken • Status: Actief

Melk is bestemd voor kalfjes, niet voor de mens. Niet eens gezond, dus waarom zouden we het nog consumeren?

 

Koeien produceren melk om dezelfde reden dat mensen doen: om hun jong te voeden. Maar de miljoenen koeien die op Nederlandse melkveebedrijven leven, worden in een vicieuze cirkel gedwongen van constant zwanger zijn – vaak door middel van kunstmatige inseminatie – zodat ze melk produceren voor menselijke consumptie. Vrouwelijke kalveren ondergaan het hetzelfde genadeloze lot als hun moeders: ze worden aangesloten op melkmachines en worden vaak medicijnen gegeven om ze te dwingen tot vier en een half keer zoveel melk te produceren als ze normaalgesproken zouden doen. Mannelijke kalveren worden (net als hun zusjes) gelijk na de geboorte weggehaald en zijn bestemd voor de slacht….(wat ontzettend veel verdriet en stress geeft bij moeder en kind - ze zouden het eens bij een mens moeten doen....een moederkoe loeit vaak nog dagenlang hartverscheurend om haar weggenomen kalf en blijft het zoeken....).

Koeien krijgen medicatie omdat ze veel teveel melk moeten produceren en mede daardoor veel vatbaarder zijn voor ziektes. Hun leefwijze is totaal niet natuurlijk meer. Koeien kunnen twintig jaar of ouder worden. Maar melkkoeien die veel melk moeten produceren leven maar ongeveer vijf jaar. Meestal worden ze na drie lactaties (perioden waarin ze melk geven) geslacht, omdat ze chronisch kreupel of onvruchtbaar zijn. Melkkoeien worden speciaal gefokt om grote hoeveelheden melk te produceren, veel meer dan Moeder Natuur heeft bedoeld. De hoge melkproductie eist veel van het lichaam van de dieren en heeft ernstige gevolgen voor hun welzijn. In de laatste vijftig jaar is de productie van melkkoeien dramatisch toegenomen. In de laatste veertig jaar is de melkgift zelfs meer dan verdubbeld! De Holstein-Friesian, de meest voorkomende melkkoe in Nederland, Europa en de Verenigde Staten, is gefokt om grote hoeveelheden melk te produceren. Een Nederlandse koe geeft gemiddeld bijna achtduizend liter melk per jaar. Dat is zo'n 22 liter per dag. De gemiddelde melkproductie is nog hoger in de Verenigde Staten, meer dan dertig liter per dag. Als een koe alleen haar kalf moet voeden, zoals de natuur het bedoeld heeft, zou dit liggen op vier tot acht liter per dag. De hoge melkproductie eist veel van het lichaam van de dieren en heeft ernstige gevolgen voor hun welzijn. Koeien met een hoge melkgift zijn vatbaarder voor stofwisselingsziekten en besmettelijke ziekten zoals mastitis, een pijnlijke ontsteking aan de uier. Ook lopen ze de kans kreupel te worden, omdat de grote uiers de achterpoten van de koe in een onnatuurlijke positie duwen, waardoor er op de buitenkant van de poot te veel druk ontstaat. Het aantal koeien dat onvruchtbaar raakt in de intensieve veehouderij stijgt. Dit wordt in verband gebracht met stress, slechte lichamelijke conditie en de hoge melkproductie.
Koeien die binnen gehouden worden krijgen minder beweging en worden beperkt in hun natuurlijk gedrag. Slechte ventilatie en hoge luchtvochtigheid verhogen het risico op de verspreiding van infecties. De koeien staan vaak op harde betonnen vloeren. Dit veroorzaakt klauwproblemen. 

 

Als je praat over de consumptie van sterk geïndustrialiseerde koemelk, compleet met pesticiden en andere giftige stoffen en een breed scala van biologische verontreinigingen, begint de consumptie van melk er dus heel wat ongunstiger uit te zien……

Naast dat de zuivelindustrie onbeschrijfelijk wreed is, zijn zuivelproducten gelinkt aan enkele van de grootste gezondheidskwalen van het land, waaronder hartkwalen, diabetes, kanker, astma, allergieën, overgewicht en meer.

Strijd tegen dierenwreedheid en blijf gezond door veganist te worden.

 

 

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
9 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Breda
(Noord-Brabant, Nederland)
  • 1 / 8
  • 2 / 8
  • 3 / 8
  • 4 / 8
  • 5 / 8
  • 6 / 8
  • 7 / 8
  • 8 / 8

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)